The Project

WaterWalks is een app die je laat je kennis maken met De Maas, en je helpt om op een andere manier te kijken naar het water en alles wat daar omheen gebeurt. Want een rivier is meer dan water dat stroomt. Het water, de oevers, de schepen, het leven in het water, en de mensen die langs het water wonen. Al die dingen zijn samen De Maas

Wat zie jij in het water? Zoek je eigen stukje uit en maak je eigen verhaal, dat je met anderen deelt. Iedereen kan meedoen met WaterWalks door de app te downloaden, een account te openen en te gaan wandelen, en zo met alle andere WaterWalkers het verhaal van De Maas in beeld brengen.

Vanaf 15 juni tot en met 1 oktober gaan 30 ambassadeurs op specifieke locaties en vanuit verschillende vakgebieden met WaterWalks aan de wandel. Ook zij vullen de app met mooie verhalen, foto’s en persoonlijke observaties.

Daarnaast nodigt Waterwalks speciaal Rotterdamse leerlingen en jongeren uit om de Maas te leren kennen en met de app hun eigen verhalen toe te voegen aan de WaterWalks database.

Allemaal samen maken we zo met Waterwalks een grote nieuwe kaart van de Maas met een levende stroom van data waar iedereen op ieder mement ook weer een eigen verhaal aan kan toevoegen. Op 27 en 28 augustus brengen we alle verhalen live in beeld op het Charloisse hoofd en op andere locaties in de stad, zoals het Maritiem Museum.

WaterWalks is onderdeel van het programma 150 Vooruit Nieuwe WaterWeg.

Reviews

Concerts

Sun, May 1, 2022
Sun, September 4, 2022
Rotterdam - Nieuwe Maas
WaterWalks Rotterdam
Fri, June 4, 2021
Sat, June 5, 2021
IJmeer
WaterWalks #4 - IJmeer